dinsdag 25 december 2012

Ik stuur nooit bloemen!


Op Facebook roept men op om de paus geen bloemen te sturen, want hij is tegen het homohuwelijk.
Nu was ik daar niet zo verbaasd over. Volgens mij is de paus namelijk tegen homo's. Op zijn best hoeven homo's niet dood (hoewel ik dat niet helemaal zeker weet) zolang ze maar niet praktiseren. En dat betekent (als man ): trouw gewoon met een vrouw, krijg kinderen of beweer anders keihard dat je celibatair bent. En als je dan af en toe aan kleine jongetjes zit, is er geen man overboord, zolang die het maar niet gaan rondbazuinen. En dat is vooral een kwestie van die jongetjes vakkundig op hun verantwoordelijkheid wijzen. Zo'n uitspraak tegen het homohuwelijk is volgens mij maar een kleine stap.
De paus heeft wel meer rare opvattingen. Zo wil hij de WO-II-paus heilig verklaren, waarschijnlijk omdat die zo vredelievend was, dat hij zich aan de toen heersende tijdgeest aanpaste. Mildheid kun je ook te ver doorvoeren, denk ik dan. En ook denk ik: misschien zijn er nog andere kandidaten die je eerder heilig kunt verklaren. Maar de paus heeft zo zijn eigen prioriteiten. Verder is hij op het gebied van condoomgebruik en abortus radicaler dan moeders van rauwetende jongetjes.
Om kort te gaan: ik ben het wel vaker niet met de paus eens, ik stuur hem sowieso geen bloemen. En dat is bewust, dat wil ik nu dan maar hardop gezegd hebben.

4 opmerkingen:

Cusur Hedelnisch zei

Mooi en goed gezegd, Flopke. Frater Modestus en frater Ratbout hadden het niet beter kunnen verbloemen.

Flopke zei

Dank Cusur! En die fraters, dat zijn vrienden van je? Goeie vrienden? Ik bedoel... eh laat maar.

gewebkijk wetens en onwetenswaardigheden zei

en daarmee geeft u mijn ideeen hierover ook een stem. waarvoor dank.

Flopke zei

Fijn! En het is goed om hier even op een rijtje te zetten wie er allemaal geen bloemen stuurt.