woensdag 23 april 2008

Priester kwijt

Dit stond vandaag in de krant: aan deze tros ballonnen hangt een priester. Voor het goede doel ging hij een record-ballonvaart houden. Dat record zal hij misschien wel verbreken, alleen zijn ze hem nu kwijt. Ze hadden de wind verkeerd ingeschat, hij werd niet over land, maar naar de zee geblazen.
Weten hoe de wind waait is ook moeilijk. Als ik mijn natte vinger in de lucht steek, lijkt de wind altijd van een andere kant te komen, dan waarheen de bomen waaien. En zelfs op de fiets weet ik nooit hoe de wind staat, eigenlijk lijkt hij meestal schuin van voren te komen.
Nu is de priester dus kwijt, hij hangt ergens boven zee of misschien ligt hij er al in. Maar ook dan is er nog hoop, want zijn stoel kan hij tot een luchtbed blazen.
Zielig, als je erover nadenkt, het had zo feestelijk kunnen zijn.
Ik hoop werkelijk dat ze hem nog vinden, maar aan de andere kant: als je dan toch moet gaan, ga dan zo.

6 opmerkingen:

siske zei

Een goede kandidaat voor de Darwin-awards, mocht hij het niet overleven. Dus hopelijk vinden ze hem niet meer!

Karin zei

Oh wat een prachtig verhaal. Typisch zo iemand die dan op een vreemde kust aanspoelt met geheugenverlies... Ik voel een toneelstuk, Flop.

Flopke zei

De Darwin-awards kende ik niet, Siske, maar ik voel dat je gelijk hebt. En Karin, het stond op de voorpagina! Dat zich toch zo'n enorm drama moet afspelen onder die gigantische en vrolijke tros ballonnen. En dat alles in een vertraagd tempo, want hard kan het toch niet gaan.

Karin zei

Ja, ik heb tegenwoordig een andere voorpagina.

siske zei

Ja, die awards zijn voor mensen die op de domst denkbare wijze om het leven zijn gekomen. Kat in het bakkie, zou ik in dit geval zeggen - temeer daar al eerder mensen op deze stupide manier naar hun dood zijn getuimeld. Zo was er de man die vanuit zijn tuin opsteeg, gezeten in een tuinstoel, waaraan ballonnen zaten. Dan kun je beter de openingsscene van Enduring Love, van Ian McEwan lezen!

Flopke zei

Bij dwdd zag ik dat het laatste wat ze van hem gehoord hebben, was een paniekoproep. Hij wist niet hoe zijn GPS werkte.
We hebben hier met een echte winnaar te maken.