woensdag 12 mei 2010

De bruinsten

Rita Verdonk (Rabiaat Rechts) wordt weer eens ruimhartig geciteerd in de pers. Zo las ik op NU.nl dat ze de bijstand wil afschaffen, want bijstandtrekkers zijn 'te lui om te werken'.
NU.nl schrijft: 'De werkweigeraars zijn volgens Verdonk "altijd de bruinste die er bij lopen. Zitten lekker in de zon van het geld dat ze zo krijgen."'
Mag ik (Rabiaat Links) dat even nuanceren? Ze suggereert natuurlijk dat het om de allochtonen gaat, (en ze stelt bovendien dat een Afrikaan meer bijstand krijgt dan een Marokkaan). Maar door de zon erbij te halen, ontkracht ze dat weer: nee hoor, het gaat om alle mensen die zongebruind zijn.
Flauw,
en verder klopt het niet.
Er is hier helemaal geen zon, kijk maar naar buiten.
De bruinsten, dat zijn toch vooral die onbebrouwbare vastgoedhandelaren waar zij zo close mee is. En die zijn zo bruin omdat ze de hele dag onder hun zonnehemel liggen. Tenminste, als ze even niet druk zijn met het ontduiken van de belasting of het besodemieteren van goedwillende burgers die nu eenmaal een dak boven hun hoofd of bedrijf nodig hebben.

11 opmerkingen:

L M zei

Helemaal met je eens.

L M zei

Daarbij zou uitvoering van haar voorstel ook weer leiden tot een nog hogere werkloosheid (van alle mensen die nu bij sociale diensten werken) en dat lijkt me ook geen wenselijke ontwikkeling.

Flopke zei

Maar omde gedachtengang van Rita Verdomd te volgen: dat maakt niets uit, want die mensen krijgen toch geen uitkering en dan moeten ze het helemaal zelf weten.

Fausto zei

Weet je het zeker dat ze niet de mensen bedoelt die tijd en geld hebben om naar zonnebanken te gaan? En ondertussen hun suv op de stoep zetten waar twee kleine hondjes in kwispelen?

Flopke zei

Ja dat weet ik tamelijk zeker, want op enige zelfspot heb ik haar nooit kunnen betrappen.

De Quall (De Kwall) zei

Mevrouw Rita Verdonk verdonkeremaand de werkelijkheid en speelt in op de schaamstreekgevoelens van mensen, die in seksueel opzicht nog geen boom plat kunnen krijgen... om maar eens grof uit de hoek te komen!

Het sprekend gedrocht zal, zo het er naar uitziet, met veel heisa door het afvoerputje verdwijnen in de geschiedenis en de wens is, dat Harry Mens dan ook meegaat...

Je zult maar getrouwd zijn met RV...

Flopke zei

En je zult het afvoerputje maar zijn. Moet ook niet meevallen onder de door u geschetste situatie.

De Quall (De Kwall) zei

Bespeur ik in uw reactie enige coulance en sympathie jegens Verdonk & Consortium?

PS
Het afvoerputje is inmiddels wel wat gewend, zo liet het mij borrelend weten!

Flopke zei

Dat wil ik graag onmiddellijk uit de wereld helpen. Ik ben salonsocialist, (Groenlinks dus), ik vind de 'nieuwe politiek' op geen enkele manier verfrissend of amusant, ik vind het alleen maar verschrikkelijk.

De Quall (De Kwall) zei

U heeft gelijk... politiek is op zich nooit verfrissend. Maar sommige partijen stinken, ook al gebruiken ze deodorant!

Enfin, u kunt 9 juni paal en perk stellen!

Flopke zei

Wat mij alleen dwars zit is dat sommige mensen evenveel stemrecht hebben als ik. Maar dat zeg ik natuurlijk niet hardop. (Want dan zeggen anderen dat ook van mij, enzovoorts...) Dat heet dus democratie, zucht.