woensdag 4 augustus 2010

Wit buikje

Tegenover wespen ben ik meedogenloos; als ze mijn luchtruim binnenvliegen, ondanks mijn nepwespennest (je moet het zelf niet zeggen als je vindt dat je een mooi woord hebt gevonden...), maak ik ze af. Daar heb ik een elektrische vliegenmepper voor.
Muggen mag ik ook graag doodslaan, maar vliegen... Ze kunnen soms best vervelend zijn, maar het probleem is: ze zijn niet gemeen.
Daarom doe ik alleen halfslachtige pogingen ze te meppen, maar de beestjes zijn snel en ik vertraag, dus ze ontsnappen.
Tot gister.
Er zat er eentje op het aanrecht. Ik gaf hem een veeg, maar mijn hand vertraagde (zoiets voel je) en toch lag hij toen op zijn ruggetje.
Hij had een wit vlekje op zijn buik.
Al snel (voor een dronken man die van zijn barkruk gevallen is en zich ophijst aan de bar) stond hij weer op zijn pootjes en hipte weg over het fornuis.
Lekkere grote foto van een vlieg trouwens.

8 opmerkingen:

Suske. zei

doet me denken aan die film "the fly" waarin een man in een vlieg verandert.

Flopke zei

Bzzzz. Bzz bzz bzz. Bzzz?

Griet zei

Maar wespen zijn toch alleen gemeen als je ze met een elektrische vliegenmepper mept??? Ze zijn dan beledigd juist vanwege de 'vliegen'mepper.
Uit eigen ervaring:
Ik mepte een vlieg dood, zijn/haar lijk werd binnen no time bedolven onder levende soortgenoten die zich tegoed deden aan het platgeslagen lichaampje van hun neef/nichtje. Ook op de uitwerpselen van andere dieren zijn ze als in een sjeik restaurant, en die vegen echt hun pootjes niet als ze bij u op t'aanrecht zitten.
Mep ze flop, desnoods met een goed boek... dood de vlieg omdat ze niet gemeen maar wel smerig zijn :-)
( ik heb ook een wit buikje, van het badpak) groet Griet

Flopke zei

Griet, wespen zijn gemeen als je je voet verkeerd neerzet, als ze in je kraag kruipen en je beweegt, als ze in je blikje Cola zwemmen en jij neemt een slok. Of gewoon omdat ze hongerig en chagrijnig zijn. En een wespensteek doet pijn. Vliegen daarentegen hebben mij nog nooit gestoken. Behalve steekvliegen. Maar die sla ik terug.
En als een vlieg poep aan zijn pootjes heeft, dan heeft waarschijnlijk iemand zijn hond uitgelaten zonder het op te ruimen en dan moet ik eigenlijk de hondenbezitter slaan en niet de vlieg.

Griet zei

Maar Flop.... het is toch niet alleen de hond die 'drukt' ook and're dieren in't wild, of de koe die ook melk geeft nee, dan de meeuw die vanuit de lucht aanvalt!!De vlieg maakt geen 'onderschijt' tussen al deze hopen. Maar goed, de meningen zijn verdeeld en zo hoort dat ook :-)

Karin zei

Flopke, welke remedie is er tegen fruitvliegjes? Zij hebben rode oogjes.

Flopke zei

Mijn advies: verwijder de rottende etenswaren, ruim het bedorven vlees op, gooi het beschimmelde fruit in de prullenbak en ga een middag flink om je heen staan zwaaien. Zul jij eens zien! Binnen een week heb je er helemaal geen last meer van.

Karin zei

Ik weet nog wat beters: ik verkoop mijn huis