woensdag 6 oktober 2010

De man met de luier aan

Nu gaat het gebeuren: het uitvoeren der regeerakkoord waarbij rechts-Nederland zijn vingers aflikt. Ik vroeg me aanvankelijk af wat ik me daarbij moest voorstellen, maar inmiddels is het duidelijk. Als het aan de VVD ligt, likt de rechtse patser zijn vingers af van zijn ene hand, terwijl hij zijn andere laat rusten op zijn lederen stuurwiel, waarna hij gas geeft en wegstuift. Op naar het grote geld.
Oorspronkelijk was het idee dat de rest van Nederland de patser ruim baan geeft, ook financieel en dat we verder de schulden van Nederland afbetalen.
De geblondeerde vrijheidsstrijder heeft dit bijgesteld. De patser krijgt ruim baan, maar daarbij wordt de brave burgerman iets minder op kosten gejaagd. En dan gaat het om de kleine man die geen boeken leest, die tv kijkt, zolang het niet te ingewikkeld wordt, die reclameblokken geen probleem vindt, want wanneer moet je anders je bakje met chips bijvullen? Het gaat om de kleine man die geen muziek maakt, nooit naar een concert gaat, geen musea bezoekt, die graag thuis en in zijn kroeg zijn sigaretje rookt, de man die een kerel in een jurk maar raar vindt, want je kunt toch iets normaals aantrekken, iets in de kleuren bruin, beige of mosgroen?
Het gaat kortom om de man met de luier aan.

Geen opmerkingen: