donderdag 31 juli 2014

Het grootste probleemLaten we maar gelijk het grootste probleem bij de spreekwoordelijke hoorns vatten, we kunnen er niet omheen. Laatst sprak ik iemand die vaak naar vijfsterrenhotels gaat en die ook wel wilde kamperen, maar twijfelde, omdat ze zo opzag tegen de wc's.
Terecht, zei ik.
Dat is in vijfsterrenhotels een stuk beter geregeld.
Toch kamperen we massaal en veel mensen lopen tegen dit probleem op. Een veelgebruikte oplossing hiervoor is om zelf een wc'tje mee te nemen. Dat lijkt misschien handig, maar dat neemt nogal wat ruimte in, het ruikt dan gedurende je hele vakantie overal in je omgeving naar ontsmettingsmiddel, het gaat in je neus zitten. Maar vooral: je rijdt ermee rond. Het is een koffertje dat je eens in de zoveel tijd moet legen. Je ziet ze ermee over de campings lopen. Sommige dingen moet je niet willen doen in het leven, daarom ga ik naar de toilethokken.
De problemen daarbij zijn talrijk: ze zijn vaak minder hygiënisch, het zijn er te weinig, ze zijn niet van de buitenwereld afgesloten en ze zitten vol insecten.
Allemaal problemen waarvoor ik amper een oplossing weet. Ik kan alleen maar adviseren: ga niet in het hoogseizoen op vakantie. Ga nooit naar populaire campings. En vooral: bezoek het hurktoilet.
En beschouw de insecten als patroontjes op de muur.


Geen opmerkingen: