donderdag 14 augustus 2008

Stijloefeningen: sociaal wenselijk

En hier nog maar eens een stijloefening, maar nu zoals jullie hem willen hebben. (De eerste stijloefening vind je hier.)
We zaten met een leuk, fris team te vergaderen over de nieuwe plannen voor ons project. We waren lekker aan het brainstormen, het ene idee ontstond uit het andere, we inspireerden elkaar tot nieuwe gedachten en om eens fris tegen oude plannen aan te kijken.
Op zulke bijeenkomsten willen we niet alleen hard werken, we willen natuurlijk ook een beetje plezier hebben. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn, dus we lieten iets lekkers komen. We hadden snacks besteld, dat moet soms kunnen. Maar aangezien niemand zich wil overeten, aangezien vetzucht in het Westen een groter probleem is, dan honger lijden, lieten we niet te veel komen. Maar zoiets komt nauw. De ober kwam met een schaal binnen, die we onmiddellijk lieten rondgaan. Anna nam niets, de rest wel, en uiteindelijk bemerkten we tot ons aller hilariteit dat er toch nog te weinig snacks waren. Gerard schaterde het uit en riep sportief: 'Het hindert niets, normaal gesproken krijg ik twee kroketten, het mag ook wel eens even minder.' Maar wij lieten het er uiteraard niet bij zitten en lieten snel een extra portie komen!

Geen opmerkingen: