zondag 16 augustus 2009

Wespenvanger The SequelEn dan dient het volgende probleem zich aan. Mijn wespenvanger is wel zo'n beetje vol, nu begint ook mijn cola-vanger wespen aan te trekken. Ik kan zo een nieuw roosvicee-exemplaar maken, dat is het probleem niet. Waar ik wel mee zit: wat doe je met de oude exemplaren?
(Ik weet dat ik hier een heel ander betoog beloofde te gaan houden. Maar als ik erover moet gaan nadenken, heb ik toch de neiging het wespenvanger-thema weer uit te breiden. Ik heb mijn hoofd nu nog even zelf nodig.)

8 opmerkingen:

marina zei

Ik ben ook ook op zoek naar dé methode om wespen weg te houden van de buitenmaaltijd. Mijn vraag in dezen is: trekt zo'n wespenvanger niet juist wespen aan? Is het niet beter iets op/rond de tafel te plaatsen wat wespen afstoot?

Een goed advies wordt zeer op prijs gesteld.

Flopke zei

Als je buiten eet, trek je wespen aan. Als het heel erg is, ga ik daarom binnen eten, maar dat is natuurlijk geen leuk advies.
Met een wespenvanger trek je volgens mij geen extra wespen aan. Als ze eenmaal gevangen zijn, komen ze er niet meer uit, en kunnen ze dus geen andere wespen waarschuwen.
Verder werkt een wespenvanger met een gat onderin (die je moet kopen) volgens mij nog beter dan een zelfgemaakte met een gat van boven, want daar vliegen ze gemakkelijker in.
En hang je hem in de zon, dan geurt het en komen ze er nog gemakkelijker naartoe. Maar ze komen niet van ver, alleen als ze in de buurt zijn.

Flopke zei

En ik zeg: cola doet het, maar Roosvicee werkt veeeeeeeeel beter.

De Vogelman zei

Ik vind wepsen lievvv.

Flopke zei

Dan zal ik een potje voor je bewaren, Vogelman.

Unknown zei

Ik heb afgelopen een wespenvanger gekocht bij www.allesvoortuinen.nl zij noemen dit de waspbane wespenvanger en ik moet zeggen dit werkt perfect echt dit kan ik een ieder aanraden die serieus last heeft van wespen.

Flopke zei

Wanneer hing je die op Robert Jan? Al in april? Want dat zou het beste helpen heb ik begrepen. Of hing jij hem ook later in het seizoen op?
(Of ergens in januari. Want nu ligt die van mij binnen en zelfs dat helpt, geen wesp te zien.)
(Niet helemaal waar trouwens, eind december vloog hier nog een enorme wesp rond. RIP. Sorry hoor, dierenvrienden, maar ze mogen níet in mijn kamer komen.)

Unknown zei

Ik hang de wespenvanger altijd in juni op, zo is mij dat ook opgegeven in de gebruiksaanwijzing. Voor een complete uitleg kijk op http://www.waspbane.com/start.asp

Groet,

Robert Jan