zaterdag 19 juni 2010

Goedemorgen!


Als je jarig bent, schudden mensen je de hand of ze zoenen je en zeggen: 'Gefeliciteerd, hoe oud word je, goh, dat zou je niet zeggen, ga je nog iets leuks doen en heb je een cadeautje gehad?'
Dit gesprekje voer je die dag vaak. En je moet niet vergeten andere dagen hetzelfde gesprekje te voeren met mensen die jarig zijn.
Dat doe je niet omdat je verwacht dat het gesprekje je zal verrassen. Je doet het omdat je het goed meent met de ander. En eerlijk gezegd toch ook altijd een beetje om niet onbeleefd te zijn.
Als je terugkomt van vakantie, vragen mensen hoe het was en waar je bent geweest. Je vertelt er iets over en je vraagt of de ander al op vakantie geweest is en of het beviel.
Dat gesprekje voer je talloze malen op een dag en je probeert er steeds net een andere draai aan te geven, of soms, uit luiheid, vertel je precies wat je een ander al eerder vertelde.
Na de jaarwisseling, wensen we mensen nog wekenlang een goed Nieuwjaar. Dat is zo de gewoonte.
Met Twitter proberen we de wereld net wat prettiger na te bootsen. We proberen niet te veel mensen tegen te komen die we eigenlijk niet willen tegenkomen. Op straat kunnen we er niet omheen, op Twitter wel.
Ook de vaste gewoontes proberen we een beetje naar onze hand te zetten.
Daarom wil ik iedereen vanaf deze plaats een hartelijk goedemorgen wensen, nu en alle ochtenden van ons Twitterleven.
En mag ik dan gelijk Heer Q even de groeten doen?

12 opmerkingen:

De Quall (De Kwall) zei

Ik ben zeer gevleid dat u mij een goedemorgen wenst van nu tot in eeuwigheid!

Ik werd ook nog eens verrast doordat u de groeten aan mij wil doen!

Heeft u goed geslapen?
Heeft u al een antwoord gehad van Femke Halsema?
Heeft u mijn - nieuwe - blog al gezien?

Nu zal ik overgaan tot het afsluiten van dit bericht, waarna het is gedicht!

Flopke zei

Ik heb uw blog gezien en kan het bewijzen. En verder heb ik nog beter geslapen dan ik antwoord heb gehad van Femke. En dan wil ik gelijk maar even zwaaien.

Griet ( dus niet :-)) zei

Twitter versus het 'leven'. Gesprek of (tw)iets geschreven!!
Wat laat je zien en wat juist niet,
noem ik me Flopke, Quall of Griet?
Je bent best eerlijk, bio aagepast,
in je gsm een applicatie ingelast.
Een tweet: ik zit op de plee...
de prettige twitterwereld leest mee

Goedemorgen, met kus en kijken in ogen...da's net iets minder belogen!

Flopke zei

Wat is liegen, Griet?
En wat niet?

Griet zei

Tsja....als ik dat eens wist, had ik wat vaker in't(er) net gevist!! :-)
Goedemorgen Flopke... ik lees u graag, dat dan weer wel!!

Flopke zei

Ik bedoelde niet: herken je een leugen als je hem tegenkomt. Ik bedoel: wat versta je onder een leugen? (Dat moet je eerst weten voordat je een leugen van iemand kunt herkennen.)

Griet zei

Een leugen is een bewering die met opzet in strijd is met de waarheid. Er zijn gradaties in de mate van opzet en in de mate waarin de bewering afwijkt van de waarheid. Bij afwezigheid van opzet spreken we van fantasie of een vergissing; bij geringe afwijking van de waarheid spreken we van een halve waarheid, overdrijving, of juist bagatellisering.

Sjees Flop?, dit is wat wiki ervan zegt...is een leugen mannelijk eigenlijk...doelend op 'hem' tegenkomen?
Ik sluit me maar gedwee bij wiki aan, dát en dat onbestembare onderbuikbevoel... denk ik....voel ik...misschien...of zoiets ( een lange uitleg om te zeggen: da'k 't ook niet weet)

Suske. zei

ik kan me in het dagelijks leven beter onzichtbaar maken dan op twitter op feesboek.
En een leugen om bestwil, daar is nog niemand slechter door geworden.
Verder een goede morgen deze avond.

Flopke zei

Griet, zo vaag weten we het wel, maar precies? De grenzen zijn niet helder. (Je kunt ook met opzet fantaseren.) En als ik mijn gezicht niet wil laten zien, en ik zeg dat er ook nog bij, dat is toch geen liegen? Zoiets. En Suske, liegen klinkt zo zwaar inderdaad, maar het hoeft lang niet altijd erg te zijn. Hè, Griet?

Griet zei

goedemorgen Flop...laat ik één ding even opklaren ( waarbij ik wilde dat ik dat ook met 't weer kon doen)...ik had het in deze NIET over u, u bent duidelijk vaag en wonderlijk in uw uitspraken :-) Het is meer een algehele ervaring of constatering in wat u noemt: de prettig twitterwereld. En fantaseren is heerlijk...mits men daar een ander niet mee kwetst. Het spijt me als u meende dat ik u beschuldigde van liegen of... leugens....want dat was niet mijn bedoeling!! Niet u ( zegt mijn onderbuikgevoel ) maar vele vele anderen! En dát...moeten ze helemaal zelf weten maar ik kan der niks mee :-)

Flopke zei

Dan heb ik me weer vergist, sorry. Heb de indruk dat het me wel vaker wordt nagedragen. Laten wij in excuses en vrede verderleven, beste Griet.

Griet zei

hahahaha.... ja, laten we dat maar doen!!
En uw blog is als een middag aan het strand stralend in de zon...men geniet van het 'kijken' maar er blijft altijd iets te 'raden' of te fantaseren over...
terwijl die 'anderen' op het naaktstrand liggen...nietsverhullend en met zand in de ogen!