dinsdag 15 juni 2010

Het gelijk van de kwaadste


Hij had niet gestemd, het had toch allemaal geen zin, zei de zwartwerkende klusjesman boos. Maar we hadden alle 16 miljoen op Wilders moeten stemmen, vond hij. Dat zou ze leren!
Waar hij dan zo kwaad over was, vroeg ik.
‘Nou, dat ik moet werken en dat mijn belastinggeld naar die zwarten toegaat, die hier naartoe zijn gekomen om hun hand op te houden. Dat is toch niet normaal, of wel?’ raasde hij.
Ik leunde moedeloos tegen de muur.
‘En die Polen die hier komen, zodat ik afgelopen winter mijn werk kwijtraakte, en ik in de steun moest. Vind jij dat soms normaal? Ze maken de economie kapot.’
Ik zweeg.
Ik zei niet: ‘Nou witkop, dan trek je zelf soms ook steun van mijn belastingcenten en, zoals je zelf weet, is dat niet altijd voor de lol. Dat zal ook voor veel ‘zwarten’ gelden, zoals jij ze meent te moeten noemen. En dat de Polen komen, ik kan me voorstellen dat je daarmee zit, maar we kunnen nu eenmaal geen hek om Nederland zetten. Maar jij redt je wel, hè zwartwerker.’
Ik zei het niet, het kwam er niet uit.
Bovendien: hij was al zo kwaad

11 opmerkingen:

De Quall (De Kwall) zei

Het is evident dat het om geld gaat. Vooralsnog zou ik de bewijzen achterhouden! Wat niet wegneemt dat het van belang is dat de klus bijtijds wordt geklaard!

Overigens, een daar doelde ik eigen lijk op, een goedemorgen!

Flopke zei

U is streng. Goedemorgenzeggenderwijs in ieder geval.

Suske. zei

zwijgen is aanvaarden, maar in zo'n geval zou ik ook zwijgen.
Met zo'n mensen valt niet te discussieren.

Flopke zei

Als ik er zo een dag of wat over kan nadenken, kom ik op een gegeven moment tot de juiste reactie. In ieder geval zeggen dat hij niet over 'die zwarten' moet praten, want dat dat beledigend is, en de rest laten zitten. Maar op zo'n moment ruist er te veel door je hoofd en als je dat eruit flapt, krijg je alleen maar heftige ruzie. Dan is zwijgen beter. En hopen dat het de volgende keer wel lukt. Maar het blijft een zwaktebod, ik weet het.

Maria zei

Vreemd wel dat een 'zwart'werker zich discriminerend uitlaat over 'zwarten'. Het zou zo maar een verzamelnaam kunnen zijn van de groep waartoe hij zelf behoord...Maar dat deze 'zwart' werkers...zwart werken...ligt dat (ook) niet aan de klant..belasting betaald hij in ieder geval niet over dit karwei, geen enkele 'zwarte' heeft hier wat aan, behalve hijzelf natuurlijk!! Eh natuurlijk jij Flop...karwei geklaard voor minder geld...en zo wordt dit zwart een ietsie grijzig..:0)

Flopke zei

Je hebt gelijk, de werkelijkheid is nog complexer, grijzer, waziger. Neemt niet weg dat men niet zo moet vloeken en mopperen en moet wijzen naar schuldigen.

Maria zei

Dat ben ik helemaal met je eens!

Rutger zei

Is hier het spreekwoord zwijgen is zilver, spreken is goud niet verrekt handig van pas?

Flopke zei

Dat is inderdaad het handige van spreekwoorden, Rutger!

De Quall (De Kwall) zei

Het is met spreekwoorden ook zo, dat, als ze niet te lang zijn, ze ook op een tegeltje kunnen geschreven.

Voorbeeld:
Van het concert des levensch heeft de dirigent een meesterwerk gemaakt die in het oosten, noch in het westen zijn weerga niet kent!

Flopke zei

En op het tweede tegeltje: maar... als hij ver van de boom valt, dan tikt hij.