zaterdag 9 februari 2013

Een mening, een mening... ehm...
Beste Imprezzed,
en iedereen die de economie en bankenwereld al dan niet een warm hart toedraagt.

De overheid die SNS overneemt, iedereen heeft er een mening over.
Een deel vindt het een schande. Een bank moet niet van de overheid zijn, is volgens mij het idee. Want dan wordt die aan banden gelegd en hebben ze geen vrijheid van handelen. Lijkt me in dit geval eerder een voordeel, maar ik spreek vanaf de verre zijlijn.
Anderen zeggen dat het de beste van alle slechte oplossingen is. Want een bank mag niet omvallen, dat is slecht voor de bank, de economie en het vertrouwen in de economie, in de betreffende bank en in andere banken.
Nu is zo'n overname ook slecht voor mijn vertouwen in van alles, maar alweer: in de bankenwereld neem ik geen belangrijke positie in.
Als iedereen een mening heeft, moet ik het toch ook kunnen?
Ik overzie het niet. Volgens mij geldt dat voor meer mensen, dat hoeft niet te koste te gaan van je mening. (En weet je de indruk te wekken dat je het wel overziet, dan kun je daar een fiks salaris voor opstrijken. Valt het achteraf tegen, dan is dat ook geen probleem, zolang je je bankrekeningnummer maar achterlaat, zodat men weet waar de achterstallige bonussen gestort kunnen worden.)
Maar toch, ondanks dat je het niet hoeft te snappen om een mening te hebben, blijf ik aarzelen over de mijne.
Dit is minder onbelangrijk dan je zou denken, ik geloof namelijk dat we niet goed worden voorgelicht. Maar ik weet het niet, het is slechts een vaag gevoel. Het gevoel dat de economie een monster is dat gevoed moet worden. En dat het niet mijn monster is.

Morgen meer mening. Of nou ja, morgen... een soort van morgen, gewebkijk.

6 opmerkingen:

gewebkijk zei

ik hang aan uw lippen. ;)

Dikje Achthuizen zei

Een monster dat is het Flopke. Eten of gegeten worden!

Flopke zei

Hoop dat Gewebkijk nog hing. En Dikje, een huis erbij?

Dirkje Zevenhuizen zei

Ik ben Dikje Achthuizen niet. Heel vervelend dit.

Flopke zei

Ja, Dirkje, dat is inderdaad een beetje flauw.

Anoniem zei

Dag lieve Flopke, op mijn beurt ben ik zeer vereerd dat je mijn vraag over jouw visie over SNS hebt proberen te beantwoorden in een compleet nieuw blogje. Je blog verwoordt op een subtiele en tegelijk treffende manier veel van de onrust die bij bijna iedereen leeft. De banken zijn monsters geworden die helaas toch stevig aan de ketting moeten worden gelegd. Imprezzed