dinsdag 17 februari 2015

Feestelijk kabelplafond
Ongetwijfeld zijn er veel regels in Vietnam, maar niet voor alles. Neem de verkeersregels. Die heeft men, maar ze wijken soms wat af van de onze. Wat de regels voor inhalen bijvoorbeeld zijn weet ik niet precies. Ik geloof iets als: haal elkaar in als je maar enigszins durft, links rechts of over de stoep. De regels voor stoplichten moeten iets zijn als: we hebben stoplichten. Punt. En o ja, als het druk is, kan het zijn dat je er bij rood licht niet doorkomt, maar bij groen licht moet je echt gaan duwen.
De politie is niet mals, merkten we bij een andere gelegenheid, maar naar de verkeerschaos staan ze glimlachend te kijken.
Ook op het gebied van de bekabeling is men wat ruimhartiger dan bij ons. Net als de verkeersstroom geldt hier waarschijnlijk: als je geen orde houdt, krijg je ook een patroon. En anders: als je een kabel weghaalt, verlies je er toch ook een. Ze liggen nog net niet op de stoep, maar soms hangen ze er als losse slingers boven. En zolang je daar niet met je haren in verstrikt raakt, is er niet veel aan de hand.


Geen opmerkingen: