maandag 8 oktober 2007

Wanneer Drink je de Thee?

Door te blijven zitten toen de Fotograaf kwam, loste ik gelijk het volgende dilemma op: Wanneer Drink je de Thee? Want tijdens het gesprek een slok nemen, leek me niet goed mogelijk, ik zag geen opening. Ik zou me moeten afdraaien, de Belangrijke Amerikaan zou misschien verstoord reageren, omdat ik op dat moment een slok thee belangrijker vond dan zijn betoog. Bovendien zat mijn hoofd vol met andere gedachten. Gedachten over thee konden er nauwelijks meer bij. Ik had het veel te druk voor die thee.
Maar als ik na het gesprek was opgestaan en de thee had laten staan, dan zou de vrouw van de Belangrijke Amerikaan geconfronteerd worden met de nog volle theekop. Dat zou weer ondankbaar en onaardig zijn.
Daarom zou het er uiteindelijk op uitdraaien dat ik mijn jas al aantrekkend, vlug wat slokken thee zou nemen, waarop de Belangrijke - en ook Aardige - Amerikaan ongetwijfeld had gezegd dat ik het rustig kon opdrinken. Daarbij bleef hij dan staan wachten, zodat ik mijn jas aantrekkend en de thee snel opdrinkend, ook nog eens de indruk moest maken dat ik me rustig en op mijn gemak voelde.
Maar dit alles bleef me bespaard, want toen de Amerikaan langs me naar de Fotograaf liep, wees hij op mijn kop en zei verbaasd: 'You didn't finish your tea.'
Ik zei niet: 'Finish? Finish? I didn't even get started!'
Ik zei niets, maar bleef zitten, dronk mijn thee, luisterde naar de geruststellende woorden die de Fotograaf tegen de Amerikaan zei.
'It's ok.
This is perfect.'

2 opmerkingen:

Karin zei

Dit heb ik altijd bij de kapper. Krijg ik koffie, begint zij vervolgens mijn hoofd in voor het knippen benodigde stand te zetten. Wil ik die koffie pakken, dan zal ik naar voren moeten reiken. Wil ik een slok nemen, dan zal ik mijn hoofd moeten buigen. Ik heb de oplossing hiervoor nog nooit eens gevonden, na al die jaren.

Flopke zei

Voor de echte adviezen moeten we bij Pietervrouw zijn. Die was wel goed met haar advies met het koekje. Het wordt iets als: buig je naar voren en roep: 'HÉ, GA EENS WEG MET DIE SCHAAR, MAN! GEK! IK DRINK KOFFIE. ZIE JE DAT NIET? JE HEBT HEM ER ZELF NEERGEZET!
MALLOOT.'