zaterdag 23 februari 2013

Ik vind het een schande en wel hierom...

Misschien is iedereen het inmiddels al vergeten, dat we paardenvlees eten zonder dat we het in de gaten hadden, maar ik zou er nog een mening over hebben en die heb ik, ook al is het laat.
Het liefst zou ik geen vlees eten, ik vind ook dat dieren elkaar eigenlijk niet moeten opeten, maar het is de natuur en ik ben ook natuur. Soms denk ik wel eens dat ik vlees eet volgens de wet: hoe zieliger, hoe lekkerder.
Nu houd ik van paarden die in de zon in de wei staan, maar varkentjes in de wei vind ik ook enig en koeien ook, dus ik weet niet of ik paard lekkerder vind dat koe of varken. Ik weet het ook vooral niet, omdat het dus niet op de verpakking staat.
Als ik ergens boos over kan worden, dan daarover. Zo word ik ook boos omdat er nu chocolade mag staan op producten die vroeger tot de cacaofantasie gerekend werden.
Dat komt omdat cacaofantasie vies is en chocolade niet. Fabrikanten vinden dat ze het recht hebben hun producten aantrekkelijker te maken, ook al is het alleen in woorden.
We leven in een consumptiemaatschappij, we mogen elkaar duwen, slaan en uitschelden. Oké, kan ik mee leven. Maar dit mag dus niet. Als er een doodzonde is in de consumptiemaatschappij, dan is dit hem!

Zoals jullie zien staat mijn mening eigenlijk nog los van de tweede vraag of paard eten eigenlijk vegetarisch is of niet. Maar dat vind ik dus wel een goede vraag.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Flopke, ik ben blij met je overdenkingen. Bestaat er al zoiets als een Stichting Wakker Paard, trouwens? Dit in het kader van de vraag of paard wel/niet vegetarisch is.

Met de vriendelijkste hoogachting,

Knofke

Flopke zei

Geen idee anoniem, al googelend zag ik dat wakker dier een onderafdeling paard heeft. Daarom kunnen we een heldere conclusie trekken: Wakker dier wil het paard confiskeren, en wie daar niet mee eens is, moet een krachtig tegensignaal geven.

Anoniem zei

Al kauwend op een heerlijk gekruid kipkluifje lees ik je blog. Niet alleen met vlees en cacao gaan de fabrikanten de mist in. Wat dacht je van 'parmesan' op die viezige zakjes met korreltjes kaas die niente, nada Parmenzaans zijn.

Wordt het trouwens geen tijd voor een nieuw lief en prikkelend blogje Flopke? Kun je misschien iets zeggen hoe jij tegen de komende inhuldiging van de nieuwe koning aankijkt? Groet en liefs, Imprezzed

Flopke zei

Ha die Imprezzed! Een interessant thema snijdt je weer aan. Iets waarvan ik iets vind, maar het nog niet kan achterhalen. Ik zal kijken wat ik kan doen vandaag. Maar ik ben ook aan het broeden op iets. Wie weet schrijf ik straks weer sneller dan jij kunt lezen.