vrijdag 12 februari 2016

O o... webcare...Na de blog te hebben geplaatst, schreef een Twittervriend dat dit misschien een klusje voor webcare van KPN was. En zo kreeg ik een reactie van webcare. Als ik naam, postcode en telefoonnummer van vader Flopke zou doorgeven, dan zou hij (of zij, dat kun je aan een account niet zien) zorgen dat vader Flopke alsnog zou worden aangesloten. Rugpijn kon geen reden zijn dat dit niet gelukt was, besloot hij ferm.
Nu ben ik er niet bij geweest, ik weet niet hoe erg de rugpijn was en in welke mate de monteur het als verdediging heeft aangevoerd. (Wie weet was het wel heel dapper van de monteur om toch nog naar zijn werk te gaan.) Ik wil uiteraard niemand in de problemen brengen en al helemaal geen monteur met rugpijn. Ook had vader Flopke gezegd dat het een redelijke man was die goed had uitgelegd hoe enorm ingewikkeld het werd. Ik had daar smakelijk om gelachen omdat ik niet weet of ik dat moet geloven. Maar het kan natuurlijk best. Een andere aanbieder kan het concurrenten - waaronder KPN - behoorlijk ingewikkeld maken om weer over te stappen. Verder weet ik dat vader Flopke niet van ingewikkelde situaties houdt, dus dat hij misschien al te snel heeft gezegd: "Laat maar." Ik weet niet hoe overtuigend hij daarin was. En hij vertelde dat ze net de boekenkast weer hadden ingeruimd. Die hadden ze uitgeruimd zodat de monteur erbij kon. Ik wist dus ook niet of vader Flopke wel zat te wachten op een nieuwe monteur. Ik vond de situatie vooral hilarisch. En nu dreigt de door mij geschetste situatie uit de hand te lopen, vanwege een onverwachts grote klantvriendelijkheid van webcare.
Ik ken deze monteur niet, ik weet wel dat monteurs van KPN niet allemaal even getalenteerd zijn. Zelf heb ik hier een slimme @Krekel zitten die het beter weet dan menig KPN-monteur. Dat is weer een ander verhaal, maar dat wij hier aangesloten zijn op KPN komt toch echt door @Krekel, met medewerking van één persoon van de helpdesk en ondanks monteurs en verschillende andere medewerkers van de helpdesk. Ik schoot niet voor niets in de lach.
Tot slot weet ik niet hoeveel het KPN-concern ervoor over heeft om het eigen imago glad te strijken en of ze dit zullen doen over de toch al zo pijnlijke rug van een eenvoudige monteur.
Eigenlijk is dat de kern.
Om kort te gaan: ik ga helemaal geen namen en telefoonnummers doorgeven, ik zou zeggen: zorg dat het meestal wel goed gaat en volgende keer beter.
Want wie weet zal in de verre toekomst vader Flopke nog een poging doen en dan kunnen genieten van de interactieve tv van dit voormalig staatsbedrijf. Eerst moet die telefoon maar weer eens werken.

(En waarom ik zelf geen foto's meer plaats? Omdat mijn nieuwe Microsoft camera op mijn Windows-10 computer niet aan de praat krijg, ondanks herhaaldelijk contact met Microsoft webcare. Dus ik ga nu @Krekel vragen of hij me kan helpen.)
(O ja, soms doet de camera het wel, maar niet altijd. En wanneer hij het doet en wanneer niet, dat is nooit te voorspellen.)
(Hoe irritant dat is? Daarover een volgende keer.)

Geen opmerkingen: