maandag 1 februari 2010

Foei!

Jaren geleden in een extra bezuinigingsronde werd er nog meer beknibbeld op de basisbeurs, studenten moesten een deel van het geld al lenen, toen konden ze ook geen rentevrije lening meer krijgen. Over de hooglopende lening moesten ze verder niet te moeilijk doen, want ze konden het heus wel afbetalen als ze eenmaal een goedbetaalde baan kregen.
Overigens was het de vraag of je met een studie een baan kreeg en in de praktijk bleek een beetje handige stucadoor al snel meer te verdienen. Maar dat ter zijde, daar kon men in de theorie geen rekening mee houden.
Onlangs heeft het Nibud geconstateerd dat studenten meer geld lenen dan vroeger en dat ze dus hoge schulden hebben opgebouwd nog voor ze een baan hebben.
Maar het ergste is nog wel: ze denken er wel erg gemakkelijk over. En dat is dus niet de bedoeling.

4 opmerkingen:

De Quall (De Kwall) zei

We leven in een consumptiemaatschappij en kinderen worden al vroeg in de financiële watten gelegd van een of andere bank, die het niet erg vindt dat jij wat rood staat aan het eind van de maand. Het moet een gewoonte worden, bijkans! Ik bedoel, men moet het maar gewoon vinden dat je rood staat, niet wetende dat de bank dan de vruchten (lees: rente) plukt!

Overigens verdien ik meer dan dat ik krijg... maar dat terzijde!

Flopke zei

En toch geloof ik dat den mensch zichzelf niet moet beoordelen.

De Quall (De Kwall) zei

Het leven is als een losse draad, er zit een begin aan het eind.

Flopke zei

Zo is dat, heer Q, u slaat de spijker op zijn spreekwoordelijke kop. En ook met codes leert men leven.