woensdag 10 februari 2010

Graag wil ik solliciteren

Even over de rapport-Davids-affaire, daar heb ik nog helemaal niets over geschreven. In 2003 waren we betrokken bij de inval in Irak en dat had niet gemogen, aldus het rapport.
Tot zover snap ik het.
Een van de verwijten is dat het volkenrechtelijk mandaat ontbrak. Dat moest ik even opzoeken en voor zover ik het begrijp is het een juridische term en betekent het dat het niet had gemogen, omdat het niet was toegestaan.
Meestal in dit soort gevallen zijn de betrokken politici al lang weg en dan is het gemakkelijk nakaarten, maar in dit geval hebben we een minister-president die is als de vorst deze winter: het is maar de vraag of we het nog gaan meemaken dat hij verdwijnt.
Er is nagekaart en als een van de oplossingen zal er een Volkenrechtelijk adviseur worden aangesteld.
Nu lees ik de krant niet iedere dag voor tot achter en terug, maar ik heb de indruk dat de adviseur geen volledige dagtaak heeft aan het geven van de adviezen op dit vlak.
Om kort te gaan: graag wil ik solliciteren op de functie.
Als referentie bied ik de rapporten aan die er over mij zijn verschenen.
(En even onder ons: daar kom ik vast nog wel op terug.)

9 opmerkingen:

CasaSpider zei

Ik weet zo snel geen betere kandidaat dus wat mij betreft heb je de baan. Een klein probleempje voorzie ik wel: hoe ga je dat doen als je onverhoeds commentaar moet geven voor de televisiecamera's? Met je hoofd bedoel ik.

Flopke zei

Fijn! En over dat probleem kan ik nog even mooi nadenken de komende jaren. Het gaat immers pas spelen als Nederland in een nieuw conflict betrokken raakt en als daar volkerrechtelijke consequenties aan kleven.

De Quall (De Kwall) zei

Ik wil geen roet in het middageten gooien, wat ik dan ook niet doe, maar de advertentie heeft het over een 'seur' en niet over een 'seuze' ... Ja, ik weet het, het klinkt pietluttig, maar het kabinet is altijd strikt in dit soort zaken.

Flopke zei

Even leek dat geen probleem te zijn, want er was geen eten, maar ik heb iets gevonden. Verder vertrouw ik erop dat mijn sollicitatie in behandeling wordt genomen. Wat de pvda betreft omdat men niet mag sexediscrimineren, wat de overige partijen betreft omdat ik anders ga aborteren. Mezelf. Thuis. En dan staan ze straks mooi voor joker tegenover De Heer.

Flopke zei

De Heer bedoel ik hè? Niet De heer Q.

De Quall (De Kwall) zei

Ja, nee, ...die nuance had ik zelf ook al in mijn gedachten, maar het is goed dat u dat zelf even aangeeft teneinde te voorkomen dat er mensen zouden zijn, die uw blog lezen en de reacties, en dan eventueel zouden kunnen denken dat u mij zou aanzien als de 'HEERE', of dat ik me als zodanig zou manifesteren. Dat doe ik overigens niet, buitendien, en dat is genoegzaam bekend, is het zo, dat de 'heer' in mijn geval slechts een aanspreektitel is, zoals ik u zou aanspreken met 'mevrouw'.

De toevoeging van 'heer' is gedaan omdat een melkmeisje in het verre verleden zich afvroeg of een 'kwal' tweeslachtig zou zijn of niet. Om dergelijk vragen bij voorbaat uit te sluiten heb ik derhalve de aanspreektitel toegevoegd zodat men weet dat men te maken heeft met iemand van het geslacht van de tegenovergestelde sekse als die waartoe het melkmeisje behoort, nadat zij mij overtuigend had bewezen dat zij daarin met mij tot in details verschilt.

Ik hoop hiermee u voldoende te hebben geïnformeerd, zo niet dan wil ik ook wel een tekening maken!

Ik wens u veel succes met uw sollicitatie!!!

Flopke zei

Een tekening? Nou graag!

De Quall (De Kwall) zei

Heeft u al wat gehoord van de sollicitatiecommissiesecretaris?

Ik had al een briefje gescheven naar de sollicitatiecommissievoorzitter, dat, als ik sollicitatiecommissievoorzitter zou zijn, dus in de hoedanigheid van sollicitatiecommissievoorzitter, dan zou ik jou hebben aangenomen.

Maar ja, ik ben sollicitatiecommissievoorzitter noch sollicitatiecommissiesecrtaris!

Flopke zei

Bij dit soort functies gaat men niet over één nacht ijs, en dat is maar goed ook. Zeker met die sneeuw van tegenwoordig. Evengoed dank ik u voor het in mij gestelde vertrouwen, dat waardeer ik zeer.
Met opnieuw opvlammende hoop verblijf ik,
hoogachtend,
uw Flopke