vrijdag 14 november 2008

Seks & kredietcrisis: een eerste aanzet tot een verklaring in 7 redenen

Zeven redenen om opgewonden te raken door kapitaalcrisis.
1. Seks is een van de weinige zaken die gratis is en dat is in deze tijden toch weer mooi meegenomen.
2. In verband met spanning op de beursvloer neemt men het met de kledingvoorschriften niet meer zo nauw: stropdassen worden losgehangen, bloesjes opengeknoopt, schoenen uitgeschopt. En ja, dan is de gang naar de bezemkast een kleine stap.
3. Hevige schommelingen van getallen en grafieken hebben op de bétaman/vrouw een lustopwekkende invloed. (Dan zouden snel stijgende koersen een vergelijkbare invloed hebben en wordt de seks karig bij nauwelijks schommelende koersen.)
4. Er is opwinding door uitzicht op mogelijke kapitaalinjectie overheid.
5. Een beurshandelaar moet zijn zelfwaarde ergens vandaan halen. En als het niet kan door grote winsten te maken overdag, verlegt men de ambitie naar de slaapkamer en bereikt hij daar grote hoogten.
6. Nu de bonus op de werkvloer waarschijnlijk zal uitblijven, richt men de pijlen op complimenten aan de ontbijttafel.
7. Men is toch op zoek naar vergetelheid en seks leidt af. (Zoals 'Menno' in een reactie opmerkte ligt dit minder voor de hand dan ik denk. Ik kan me er alleen maar erg veel bij voorstellen.)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastische grafiek Flop! Die zegt eigenlijk alles.

De Vogelman zei

En bij punt 1 gaat het al meteen de mist in... sex is zeker niet altijd gratis. Maar wat blijkt? Tijdens de kredietcrisis bezuinigen mensen niet op sex. (echt!)

P.S. Hoe was het gisteren?